Crispy tofusalat
Kristoffer Tvilde

Crispy tofusalat

20 minLett
kr 217,72
4 porsjonerkr 36,65 per porsjon
Mange er skeptiske til tofu, men i denne salaten kan både utseende og smak minne om crispy kylling. Her er det bare å glede seg! For å unngå at tofuen blir myk er det lurt å vente med å tilsette dressingen til rett før servering. Det meste funker i denne salaten og passer perfekt til å bruke opp restene dine.

Crispy tofu
270 gTofu
2 ssPaprikakrydder
1 ssPotetmel
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
3 ssSolsikke/raps/stekeolje
Dressing
1 stkAvokado, fersk
10 gKoriander
1 feddHvitløk
2 ssOlivenolje, extra virgin
2 stkLime, saften av
1 dlVann
Tilbehør
200 gIsbergsalat
130 gReddik, ferske
0,5 stkAgurk
Instruksjoner
1

Press ut saften av tofuen. Skjær i terninger og bland sammen med paprikapulver, potetmel, salt og pepper. Stek i en panne med olje på middels sterk varme i ca. 4 minutter på hver side (eller til terningene blir crispy og gylne).

2

Miks avokado, koriander, hvitløk, olivenolje og limesaft i en blender. Spe på med vann til konsistensen ligner en flytende guacamole.

3

Grovhakk salat, reddiker og agurk. Legg i en bolle og bland sammen med tofuen. Hell over dressingen og server.