Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Høstens frukt og grønnsaker

Endelig er høstens grønnsaker her! 

Nå bugner utvalget vårt av norske frukt og grønnsaker i sesong. Det er imidlertid lett i gå seg vill i høstjungelen. Derfor har vi valgt ut noen råvarer vi liker, og som vi synes fortjener ekstra mye oppmerksomhet i høst!

Ta en titt på oppskriftene og se om du blir inspirert!

Regnbuegulrøtter

Fargerike, sunne, og knasende sprø. Regnbuegulrøtter livner opp enhver middagsrett! Vi liker å bake dem i ovnen til de blir møre og søte!

Kantareller og sopp 

Å gå på sopptur er en hyggelig høstaktivitet! Det er imidlertid stor konkurranse for å sikre seg årets kantareller. Kom du for sent i år, finnes det heldigvis en løsning. Vi leverer ferske kantareller på døren din når det passer for deg! 

Neper

Pepperaktig og søt – nepen er en anvendelig og smakfull grønnsak!

Blomkål

Denne grønnsaken finner du på middagstallerkener omtrent hele året. Vi nordmenn digger blomkålens milde smak og anvendelighet. Men det er nå på høsten at blomkålen smaker aller best!

Brokkoli 

Brokkoli er enda en grønnsaksfavoritt, men har du prøvd brokkolini? De sprø stengene ligner på brokkoli, men er hakket søtere i smaken! Anbefales!

Plommer

Endelig er plommene i sesong! Vi liker å spise dem som de er (fordi de er så vanskelige å motstå!), eller ha dem i en deilig høstpai!

Norske epler

Her er i Norge er vi skikkelig gode på epler. Mange hevder til og med at norske epler er verdens beste. Det er lett å skjønne hvorfor! Eplene fra oss er oppbevart under optimal temperatur, som gjør at de er på sitt beste når de kommer frem til deg.

Bakeutstyr til eplekaken!

Lag perfekte ovnsbakte grønnsaker:

1. Sett ovnen på 220 grader varmluft

2. Kutt opp grønnsakene i ca. like store biter og ha alt i en bolle. Hell over olivenolje, salt, pepper og eventuelt krydder som timian eller rosmarin. Bland godt.

3. Varm et stekebrett i ovnen i et par minutter. Legg deretter et bakepapir på brettet, og fordel grønnsakene utover. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre. 

4. Stek til grønnsakene er gyldne og sprø, ca 20-25 minutter. Snu litt på bitene med en stekespade halvveis ut i steketiden. 

Smak til med salt og pepper!

Ovnsbakte grønnsaker på tre forskjellige måter

Flere sesongvarer

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten