Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Fisk på 3 måter

Vi lærer å lage fisk!

Mange har et ønske om å spise mer fisk, men synes det er kronglete å få til i en hektisk hverdag, enten fordi man tenker det tar lang tid eller at resultatet ofte blir dårlig. Det fikk vi lyst til å gjøre noe med. 

Derfor har vi lest, prøvd og øvd – og til slutt kommet frem til noen enkle og kjappe steg-for-steg metoder for hvordan du steker, trekker og ovnsbaker fisk. Kanskje du lærer noe nytt? Det gjorde ihvertfall vi! 😊 

I tillegg har vi valgt ut noen supergode fiskeoppskrifter du kan øve deg på!

Steke fisk

For å oppnå et perfekt resultat når du steker fisk; gjør minst mulig med den. Du kommer langt med riktig temperatur og et stykke fisk av god kvalitet. Under finner du en enkel steg-for-steg metode for å steke fisk!

1. Gni inn fisken med salt, pepper og litt olje. 

    Tips! Ikke ha smør i pannen hvis du bruker fisk med skinn – da blir det ikke like sprøtt.


2. Varm opp pannen på middels høy varme, legg i fisken, og skru ned varmen til medium lav. 

    Tips! Legg fisken bort fra deg i pannen for å unngå oljesprut.


3. Stek fisken på én side i ca. 6 min (avhengig av tykkelse).

  Tips! Skru ned varmen rett etter du har lagt i fisken – da unngår du at den krymper seg og blir ujevnt stekt.    


4. Snu fisken og la den steke på den andre siden i 15-30 sekunder. 

Tips! For å sjekke om fisken er ferdig kan du presse lett på den med en stekespade. Dersom den flaker seg, er den ferdig.

Se hvordan man gjør det!

Vi spurte Kristine, som i følge henne selv er helt middels på kjøkkenet, om å vise hvordan man steker fisk!

Trekke fisk i suppe

Det er superlett å forvandle en vanlig suppe til en fiskesuppe! Etter kun noen minutter blir fisken saftig og flakete. Ha gjerne i litt fløte eller crème fraiche i suppen for å gjøre den ekstra kremete og god!

1. Kutt fisken i gode biter på 3-4 cm.

Tips! Fast fisk som torsk, laks og ørret passer best til trekking.


 2. Senk temperaturen og legg i fiskebitene.

Tips! Pass på at suppen ikke koker. Da blir fisken tørr. 

3. La suppa trekke i ca.4-5 minutter.

Tips! Har du større fiskebiter lar du den trekke lengre. Fisken er ferdig når den flaker seg.

4. Pynt gjerne med noen friske urter, og server umiddelbart!

Tips! Husk å blåse på suppa før du spiser. 😊

Se hvordan man gjør det!

Vi spurte Kristine, som i følge henne selv er helt middels på kjøkkenet, om å vise hvordan man trekker fisk i suppe!

Ovnsbakt fisk

Krydder, temperatur og et kvarters tid er det eneste du trenger for å ovnsbake fisk. Mens fisken står ovnen kan du ordne tilbehøret!

1. Forvarm ovnen til 180-200 grader. Gni inn fisken med salt og pepper og litt olje.

Tips! Bruk gjerne andre krydder også, f.eks dill og sitron.

2. Stek i ovn i 15-20 minutter (avhengig av størrelsen på stykkene)

Tips! Pass på at det er luft mellom fiskestykkene. Ligger de for tett kan de bli ujevnt stekt. 

3. La stykkene hvile i et par minutter før du serverer.

Tips! Du kan sjekke om fisken er ferdig ved å kile en liten kniv under fisken og løfte rolig opp. Fisken er ferdig dersom den begynner å flake seg når du løfter den. 

Se hvordan man gjør det!

Vi spurte Kristine, som i følge henne selv er helt middels på kjøkkenet, om å vise hvordan man ovnssteker fisk!

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten