Tips til potethøsten

En kjapp guide til høstens poteter

Høsten er godt i gang, og vi har mange forskjellige norske poteter i utvalget vårt. Noen ganger kan det imidlertid være vanskelig å vite hvilken potet man skal velge. Derfor har vi laget en kjapp innføring i de vanligste typene, kokefaste og melne og søtpotet, hva du bruker de til og litt om oppbevaring! 

Kokefaste poteter

Kokefaste poteter har en fastere konsistens enn melne poteter og passer derfor bra til retter som lapskaus, fløtegratinerte poteter og andre retter der du vil at poteten skal holde formen. 

Oppskrifter med kokte poteter


Melne poteter 

Melne poteter brytes lettere ned når du koker dem, og er derfor perfekt når du skal lage en lett, luftig potetmos. 

Bakepotet Colomba, England

Bakepotet

Colomba, England, 1 stk
kr 15,80

kr 47,16 /kg

Oppskrifter med ovnsbakte poteter og potetmos

Søtpotet

Søtpoteten har blitt utrolig populær de siste årene. Men på tross av navnet er den faktisk ikke i slekt med den vanlige poteten! Den kan brukes til omtrent alt: damping, koking, ovnsbaking og mosing! 

Oppbevaring og holdbarhet

Kort og greit: med mindre du har en egen potetkjeller bør du oppbevare potetene i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Da kan de holde i månedsvis. Pass på at de ikke får mye lys, da kan de bli grønne. Dersom de gjør det er det greit å være på den sikre siden og kaste dem. Grønne poteter kan nemlig ha utviklet et giftstoff, som man helst vil unngå!

Høstens frukt og grønnsaker