Gulrotsuppe med ingefær
Silje Feiring

Gulrotsuppe med ingefær

30 minLett
kr 210,60
4 porsjonerkr 23,64 per porsjon
Denne gulrotsuppen blir ekstra spennende med karri, kokosmelk og ingefær. Pynt med koriander, server med godt brød og middagen er komplett.

Gulrotsuppe med ingefær
10 stkGulrøtter
1 stkGul løk
20 gFersk ingefær, finhakket
10 gKoriander, finhakket
2 ssOlivenolje, liten
12 dlGrønnsakbuljong
2 dlKokosmelk
2 ssKarri
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
0,5 stkBrød, grovt, helt
Instruksjoner
1

Vask og rens grønnsaker. Kutt gulrøtter og løk i jevne terninger. Finhakk ingefær og koriander.

2

Varm olivenolje og smør i en kjele på middels varme. Legg i gulrøtter, løk, ingefær og halvparten av korianderen. Stek til grønnsakene er gylne i ca. 5-7 minutter.

3

Tilsett buljong, kokosmelk, karri, salt og pepper. Kok opp og sett på lokk. La det koke i ca. 15 minutter, til grønnsakene er møre.

4

Legg over i en blender (bruk eventuelt stavmikser) og kjør til en jevn suppe. Hell så alt tilbake i kjelen og varm opp.

5

Skjær opp skiver av brød i mellomtiden.

6

Server rykende varm gulrotsuppe med ingefær. Topp med korianderblader, og legg brød på siden.

Foto:

Silje Feiring