Fylt paprika
Melk.no

Fylt paprika

30 minLett
kr 352,10
4 porsjonerkr 42,36 per porsjon
Fylt paprika smaker godt som tilbehør både til kjøtt og fisk.

Fylt paprika
3 dlGrønnsakbuljong
2 ssMargarin, blokk
175 gCouscous
4 stkPaprika, rød
1 stkGul løk
1 stkSquash
1 stkSitroner, økologisk
1 tsBasilikum, tørket
0,5 tsSalt, havsalt
0,25 tsPepper, med kvern
200 gJarlsberg, revet
Instruksjoner
1

Kok opp 3 dl ferdigblandet grønnsakbuljong og tilsett 2 ss smør. Tilsett couscous når grønnsakvannet koker. Rør i kjelen og trekk den av platen. Sett på lokk og la couscousen trekke i 10 minutter.

2

Del fire store paprika i to på langs og ta ut kjernehuset.

3

Finhakk hvitløk og løk. Kutt squashen i små terninger, og riv skallet av en sitron.

4

Hell couscousen over i en stor bolle og tilsett hvitløk, løk, squash, sitronskall og basilikum.

5

smak til med salt, pepper og sitronsaft.

6

Fordel blandingen i de delte paprikaene og dryss revet cheddar over.

7

Paprikaene bakes i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter eller pakkes inn i aluminiumsfolie og legges på grillen. Pass på at osten ikke berører aluminiumsfolien.

Foto:

Alf Børjeson