Pepperkaker med blåmuggost
Silje Feiring

Pepperkaker med blåmuggost

1 tLett
kr 369,40
1 porsjonkr 111,40 per porsjon
Pepperkaker hører julen til og serverer du med blåmuggost, honning og valnøtter blir det perfekt snacks.

Pepperkakedeig
150 gBrunt sukker
150 gSirup, lys
150 gMeierismør
1 stkEgg
450 gHvetemel, siktet
1 tsPepper, med kvern
1 tsKanel
1 tsKardemomme
1 ssNellik (malt)
2 tsBakepulver, stor
Topping
1 stkBlåmuggost
1 dlHonning
2 håndfullValnøtter, grovhakket
Instruksjoner
1

I en kjele smelter du smør, sukker og sirup til det er helt oppløst, hell i en bolle og avkjøl.

2

Bland sammen alt det tørre og rør sammen med sirupblandingen. Rør inn ett egg til slutt og sett i kjøleskapet i ett døgn.

3

Forvarm ovnen til 180 grader. Kjevle deigen og trykk ut pepperkaker med former, legg på stekebrett med bakepapir og stek i ca 8 minutter. Følg godt med, tykkelse på pepperkakene og ovnen kan gjøre store forskjeller.

4

Server med blåmuggost, grovhakkede valnøtter og topp det hele med litt honning!

Foto:

Silje Feiring