Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Pepperkakedeig | ||
150 g | Brunt sukker | |
150 g | Sirup, lys | |
150 g | Meierismør | |
1 stk | Egg | |
450 g | Hvetemel, siktet | |
1 ts | Pepper, med kvern | |
1 ts | Kanel | |
1 ts | Kardemomme | |
1 ss | Nellik (malt) | |
2 ts | Bakepulver, stor | |
Topping | ||
1 stk | Blåmuggost | |
1 dl | Honning | |
2 håndfull | Valnøtter, grovhakket |
I en kjele smelter du smør, sukker og sirup til det er helt oppløst, hell i en bolle og avkjøl.
Bland sammen alt det tørre og rør sammen med sirupblandingen. Rør inn ett egg til slutt og sett i kjøleskapet i ett døgn.
Forvarm ovnen til 180 grader. Kjevle deigen og trykk ut pepperkaker med former, legg på stekebrett med bakepapir og stek i ca 8 minutter. Følg godt med, tykkelse på pepperkakene og ovnen kan gjøre store forskjeller.
Server med blåmuggost, grovhakkede valnøtter og topp det hele med litt honning!
Foto:
Silje Feiring
1 Frokostegg fra frittgående høner