Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Lutefisk | ||
2 kg | Lutefisk | |
120 g | Havsalt | |
Ertestuing | ||
130 g | Meierismør | |
350 g | Erter, frosne | |
1 klype | Salt, havsalt | |
1 klype | Pepper, med kvern | |
Sennepsaus | ||
10 ss | Dijonsennep | |
3 ss | Sukker | |
4 stk | Eggeplomme | |
1 stk | Dill, frisk | |
5 dl | Solsikke/raps/stekeolje | |
4 ss | Sitroner, økologisk, saften av | |
Fruktsalat | ||
200 g | Druer, røde | |
2 stk | Eple, røde | |
2 stk | Kiwi | |
100 g | Blåbær, ferske | |
2 stk | Banan, fersk | |
0,5 stk | Sitroner, økologisk, saften av | |
2 ss | Sukker | |
1 dl | Vann | |
2 dl | Kremfløte | |
Tilbehør | ||
1 kg | Mandelpotet | |
200 g | Brunost | |
1 stk | Grov sennep | |
1 pk | Lomper | |
1 pk | Servietter | |
1 pk | Telys |
Server med raspet brunost, grov sennep, nykokte mandelpoteter og lefser.
Lutefisk
Del fisken i porsjonstykker og legg i en ildfast form med skinnsiden ned. Dryss over salt.
Dekk til med aliminiumsfolie og damp fisken på 200 grader i ca 25 - 35 min.
Når fisken flaker seg er den ferdig.
Ertestuing
Kok ertene i lettsaltet vann i ca 1 min.
Kjør varme erter, smør og kjør til en glatt røre med en stavmikser.
Smak deg frem med salt og pepper.
Sennepssaus
I en bolle rør sammen sennep, sukker, eggeplommer, sitronsaft og grovhakketdill.
Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin og tilsett oljen litt etter litt.
Fruktsalat
Start med sukkerlaken, bland sammen vann sukker og kanel i en kjele og la det småkoke i 8-10 min. Avkjøl.
Vask og rens frukten og del i passe store biter, bland sammen i en bolle og press over sitron.
Hell over sukkerlaken og sett kjølig.
Server med pisket krem.
Foto:
Silje Feiring