Lutefiskmiddag
Silje Feiring

Lutefiskmiddag

1 t 20 minLett
kr 585,40
4 porsjonerkr 63,07 per porsjon
Lutefisk hører julen til og her har du en middag med alt tilbehør som hører til og en deilig dessert.

Lutefisk
2 kgLutefisk
120 gHavsalt
Ertestuing
130 gMeierismør
350 gErter, frosne
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Sennepsaus
10 ssDijonsennep
3 ssSukker
4 stkEggeplomme
1 stkDill, frisk
5 dlSolsikke/raps/stekeolje
4 ssSitroner, økologisk, saften av
Fruktsalat
200 gDruer, røde
2 stkEple, røde
2 stkKiwi
100 gBlåbær, ferske
2 stkBanan, fersk
0,5 stkSitroner, økologisk, saften av
2 ssSukker
1 dlVann
2 dlKremfløte
Tilbehør
1 kgMandelpotet
200 gBrunost
1 stkGrov sennep
1 pkLomper
1 pkServietter
1 pkTelys
Instruksjoner
1

Server med raspet brunost, grov sennep, nykokte mandelpoteter og lefser.

2

Lutefisk

3

Del fisken i porsjonstykker og legg i en ildfast form med skinnsiden ned. Dryss over salt.

4

Dekk til med aliminiumsfolie og damp fisken på 200 grader i ca 25 - 35 min.

5

Når fisken flaker seg er den ferdig.

6

Ertestuing

7

Kok ertene i lettsaltet vann i ca 1 min.

8

Kjør varme erter, smør og kjør til en glatt røre med en stavmikser.

9

Smak deg frem med salt og pepper.

10

Sennepssaus

11

I en bolle rør sammen sennep, sukker, eggeplommer, sitronsaft og grovhakketdill.

12

Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin og tilsett oljen litt etter litt.

13

Fruktsalat

14

Start med sukkerlaken, bland sammen vann sukker og kanel i en kjele og la det småkoke i 8-10 min. Avkjøl.

15

Vask og rens frukten og del i passe store biter, bland sammen i en bolle og press over sitron.

16

Hell over sukkerlaken og sett kjølig.

17

Server med pisket krem.

Foto:

Silje Feiring