Ratatouille og kjøttboller
Frukt.no

Ratatouille og kjøttboller

30 minLett
kr 547,30
4 porsjonerkr 80,46 per porsjon
Ratatouille er en grønnsakrett fra Provence i Frankrike. Den lages bl.a. med aubergine, løk, tomater, paprika, squash og hvitløk, smakt til med krydderurter som basilikum og timian. Kjempegodt f.eks. ved siden av stekte kjøttboller.

Ratatouille
1 stkGul løk
2 feddHvitløk
4 ssSolsikke/raps/stekeolje
0,5 stkAubergine, fersk
0,5 stkSquash
1 stkPaprika, rød
400 gTomater, hakkede
2 tsBasilikum, tørket
1 tsTimian, frisk
0,5 tsSalt, havsalt, etter smak
0,25 tsPepper, med kvern
Kjøttboller
400 gKarbonadedeig
3 stkBrød, fint, helt, (skiver)
2 stkEgg
2 feddHvitløk
2 ssKruspersille, fersk
0,5 tsSalt, havsalt
0,25 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Ratatouille

2

Grovhakk løk, finhakk hvitløk, skjær aubergine i skiver som igjen deles i fire. Skjær paprika i halve ringer og finhakk basilikum og timian.

3

Varm oljen i en kjele/gryte. Tilsett løk og hvit løk og surr til løken er myk og blank. Tilsett resten av ingrediensene.

4

La ratatouillen surre ved svak varme i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.

5

Smak til med salt og pepper.

6

Kjøttbollene

7

Fjern skorpen fra loffskivene og legg innmaten i kaldt vann noen minutter til det blir gjennomvått. Klem ut vannet med hendene og ha brødet i en bolle.

8

Rens og hakk hvitløk og kruspersille og bland alle ingrediensene sammen til en jevn deig.

9

Form deigen til kjøttboller i hånden ved hjelp av en skje dyppet i kaldt vann.

10

Stek kjøttbollene i smør til de er gylne og har fått en fin stekeskorpe.

11

Server ratatouille og kjøttboller - gjerne med fullkornsris til.

Foto:

Mette Randem