Maissuppe
Line Dammen

Maissuppe

10 minLett
kr 438,30
4 porsjonerkr 33,34 per porsjon
Prøv en brasiliansk inspirert maissuppe!

Brasiliansk maissuppe
2 feddHvitløk
3 ssOlivenolje, liten
1 porsjGrønnsakbuljong
4 dlVann, 6 dl for tynnere suppe
1 tsHonning
3 stkLime
1 tsSpisskummen
2 stkMais
2 klypeChilikrydder
1 håndfullKoriander
4 ssKokosmasse
2 dlKokosmelk
Gurkemeiekrutonger
4 skiveBrød, halvgrovt, helt
0,5 tsGurkemeie
1 klypePaprikakrydder
Instruksjoner
1

Fres finhakket hvitløk, krydder og olivenolje i en kjele. Tilsett mais og kokosmelk.

2

Bruk en stavmikser til å lage en puré, og tilsett buljong og 4 dl vann. La suppen småkoke i 10 minutter.

3

Dryss over tørket chili, litt honning og saften av 2 lime.

4

Skjær brødskiver i terninger, stek dem lett i olivenolje med litt gurkemeie og paprikapulver. Stek til de blir sprø og legg dem til side i en bolle. Tørk stekepannen og tørr-stek kokosen til den blir gyllen.

5

Hell suppen over i porsjons-skåler. Topp med krutonger, dryss ristet kokos og eventuelt stekte maiskorn. Tilslutt drysser du over hakket koriander.

Tips! Du kan også steke noen spiseskjeer med maiskorn for å toppe suppen med.

Foto:

Line Dammen