Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Pai | ||
1 pk | Paibunn, fersk | |
2 stk | Mozzarella, fersk, revet | |
2 ts | Salt, havsalt | |
2 ts | Pepper, med kvern | |
200 g | Kantareller, fersk | |
500 g | Aromasopp | |
4 ss | Margarin, blokk | |
250 g | Spinat, liten | |
150 g | Bacon, skivet | |
1 stk | Egg, pisket sammen til pensling | |
2 håndfull | Kruspersille, fersk, grovhakket | |
1 stk | Salatmix | |
1 fedd | Hvitløk, Finhakket |
Forvarm ovnen til 200 grader, sprøstek bacon og del i terninger.
Del soppen i skiver og stek på middels høy varme. La soppen ligge i fred noen minutter før du tilsetter smør. Når soppen er gyllen smaker du til med salt og pepper. Tilsett hvitløk og spinat, når spinaten faller sammen tar du pannen av platen.
Rull ut paideigene og bruk en tallerken til å markere hvor du skal legge fyllet. (det skal være igjen ca 3 cm kanter). Riv mozerellaosten og fordel 2/3 av osten over paideigene, resten skal på toppen. Så legger du over sopp og spinatblandingen. Topp med resten av osten.
Jobb deg rundt paien og brett kantene over fyllet. Legg paiene over på ett stekebrett med bakepapir, visp sammen egget og pensle kantene. Stek paiene midt i ovnen i ca 20 min til kantene er gyllen og sprø. Ta ut av ovnen og topp med grovhakket persille og bacon.
Server med en grønn salat.
Foto:
Silje Feiring