Amerikanske pannekaker
Silje Feiring

Amerikanske pannekaker

40 minLett
kr 311,80
4 porsjonerkr 40,36 per porsjon
Luftige, saftige pannekaker toppet med bær, bacon og sirup!

Pannekake
3 dlHvetemel, siktet
2 tsBakepulver, stor
1 ssSukker
1 tsSalt, havsalt
50 gMeierismør
3 dlMelk, hel
3 stkEgg
Topping
150 gBacon, skivet
1 stkBlåbær, ferske
1 stkBringebær, ferske
2 ssMelis
1 dlLønnesirup
Instruksjoner
1

Smelt smøret og tilsett melk. Visp inn ett egg av gangen.

2

Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en egen bolle. Hell over melkeblandingen mens du visper, litt av gangen. Legg over et kjøkkenhåndkle og la røren svelle i ca. 20 minutter.

3

Mens pannekakene sveller sprøsteker du bacon og skyller bærene. Smelt smør i en middels varm panne og stek små pannekaker. Når de begynner svelle og bobler så vidt på toppen snur du og steker ferdig på andre siden.

4

Server med lønnesirup, bacon, bær og melis.

Foto:

Silje Feiring