Nasi Goreng-gryte
Frukt.no

Nasi Goreng-gryte

30 minLett
kr 281,00
4 porsjonerkr 22,78 per porsjon
Nasi Goreng betyr "stekt ris" på indonesisk, og er en kjempegod gryte å lage hvis du vil ha en "grønn dag". Den stekte hodekålen og peanøttene setter preg på gryteretten, og den er kjempegod med godt brød til.

Nasi Goreng
6 dlGrønnsakbuljong
0,5 tsSalt, havsalt
3 dlBasmatiris
1 stkGul løk
6 dlHodekål
4 stkGulrøtter, Grovt revet
2 stkPaprika, rød
1 ssMargarin, blokk
1 klypeKarri
1 tsSalt, havsalt
2 tsSoyasaus
2 feddHvitløk
1 dlPeanøtter, salte
1 tsKruspersille, fersk
Instruksjoner
1

Kok opp buljong og salt. Legg i risen og senk varmen. Kok risen i 20 minutter til all væske er kokt inn.

2

Hakk løken, strimle hodekålen, riv gulrøttene og skjær paprika i strimler.

3

Stek løk og kål i en gryte med smør og karri. Tilsett gulrot, paprika, salt, soya og hakket hvitløk.

4

Bland grønnsaker og den kokte varme risen.

5

Strø over peanøtter og hakket kruspersille, og server gryten med ekstra soyasaus.

Foto:

Synøve Dreyer