Rundstykker med linfrø
Marit Marvik

Rundstykker med linfrø

1 tLett
kr 70,60
6 porsjonerkr 4,27 per porsjon
Det er alltid godt med ferske rundstykker, både til frokost, lunsj og ved siden av supper og salater. Hvetekli og linfrø gir ekstra god smak!

5 dlKulturmelk
1 dlKruskakli
1 dlLinfrø
1,5 dlVann
1 stkGjær, fersk
0,5 ssSukker
1,5 tsSalt
8,5 dlHvetemel, siktet
Instruksjoner
1

Varm kulturmelken til den er lunken. Ha kruskakli og linfrø i en bakebolle. Hell melken over og rør om.

2

Varm vannet til 37°C og rør ut gjæren. Hell væsken i bollen, tilsett sukker og salt og rør det hele godt sammen. Ha i hvetemel og arbeid deigen til den blir blank og smidig. Trekk plastfolie over bollen og la deigen heve på et lunt sted i ca. 45 min.

3

Ha deigen på et melet bakebord og kna den godt. Del deigen i ca. 18 like emner og trill dem til rundstykker. Legges på et brett kledd med bakepapir. Pensle med vann og dryss deretter over linfrøene.

4

Stekes ved 250° C i ca. 7 min på midterste rille. Avkjøles på rist.

Foto:

Silje Feiring