Bananbrød med sjokolade
Silje Feiring

Bananbrød med sjokolade

1 tLett
kr 133,50
1 porsjonkr 54,84 per porsjon
Et superenkelt bananbrød med sjokolade og nøtter. Bruk overmodne bananer så blir kaken ekstra god!

4 stkBanan, fersk, overmodne
3 stkEgg
100 gSolsikke/raps/stekeolje
400 gHvetemel, siktet
100 gSukker
1 tsBakepulver, stor
1 tsVaniljesukker
0,5 tsSalt, havsalt
100 gKokesjokolade, mørk, grovhakket
100 gValnøtter, grovhakket
Pynt
1 stkBanan, fersk, valgfritt
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 180 grader

2

Mos bananene med en gaffel, tilsett eggene og bland godt sammen. Til slutt rører du inn oljen.

3

Sikt inn hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland det lett sammen uten å røre for mye. Vend inn grovhakket sjokolade og valnøtter. Kle en brødform med bakepapir og hell i røren.

4

Hvis du vil kan du dele en banan på langs og legge på toppen, men kaken smaker like godt uten. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 50-60 minutter, avhengig av ovn.

Foto:

Silje Feiring