Skolebrød
Silje Feiring

Skolebrød

1 t 50 minLett
kr 178,50
1 porsjonkr 50,98 per porsjon
Skolebrød er en folkekjær klassiker. Lager de selv smaker de enda bedre, og ferdig vaniljekrem gjør prosessen litt enklere!

Bolledeig
500 gHvetemel, siktet
50 gGjær, fersk
150 gSukker
0,5 tsSalt, havsalt
1 tsKardemomme
0,5 tsBakepulver, stor
3,5 dlMelk, hel
100 gMeierismør
Melis og kokostopping
3 dlVaniljekrem
2 dlMelis
3 tsEggehvite
1 tsVann
1 stkEgg, til pensling
2 dlKokosmasse
Instruksjoner
1

Smelt smør i en kjele og tilsett melken. La den bli lunken.

2

Bland alt det tørre til bolledeigen i en kjøkkenmaskin. Skru maskinen på lav hastighet og hell i det våte gradvis over det tørre. Elt sammen til en passe fast deig. Dekk bollen med et lokk eller plastfolie og hev til dobbelt størrelse.

3

Rull ut deigen til en pølse og kutt opp i 14-16 biter. Form boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i ca. 20-30 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader.

4

Lag en fordypning i midten av hver bolle etter de har hevet ferdig. Fyll med vaniljekrem, pensle med egg og stek i 10-15 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

5

Bland sammen eggehviter og melis til glasur. Hvis den blir for tykk tilsetter du litt vann for å få en passe konsistens. Dekk bollene med glasur og dypp dem i kokosen.

Foto:

Silje Feiring