Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Bolledeig | ||
500 g | Hvetemel, siktet | |
50 g | Gjær, fersk | |
150 g | Sukker | |
0,5 ts | Salt, havsalt | |
1 ts | Kardemomme | |
0,5 ts | Bakepulver, stor | |
3,5 dl | Melk, hel | |
100 g | Meierismør | |
Melis og kokostopping | ||
3 dl | Vaniljekrem | |
2 dl | Melis | |
3 ts | Eggehvite | |
1 ts | Vann | |
1 stk | Egg, til pensling | |
2 dl | Kokosmasse |
Smelt smør i en kjele og tilsett melken. La den bli lunken.
Bland alt det tørre til bolledeigen i en kjøkkenmaskin. Skru maskinen på lav hastighet og hell i det våte gradvis over det tørre. Elt sammen til en passe fast deig. Dekk bollen med et lokk eller plastfolie og hev til dobbelt størrelse.
Rull ut deigen til en pølse og kutt opp i 14-16 biter. Form boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i ca. 20-30 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader.
Lag en fordypning i midten av hver bolle etter de har hevet ferdig. Fyll med vaniljekrem, pensle med egg og stek i 10-15 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Bland sammen eggehviter og melis til glasur. Hvis den blir for tykk tilsetter du litt vann for å få en passe konsistens. Dekk bollene med glasur og dypp dem i kokosen.
Foto:
Silje Feiring