Cacio e pepe-poteter med fisk
Silje Feiring

Cacio e pepe-poteter med fisk

30 minLett
kr 438,30
4 porsjonerkr 72,39 per porsjon
Cacio e pepe betyr ost og pepper, og er en tradisjonell italiensk pastarett. Men, det funker skikkelig bra med poteter også!

Poteter
800 gPoteter (Amandine)
1 klypeSalt, havsalt
6 ssOlivenolje, extra virgin
100 gParmesan, blokk, revet
2 ssPepper, hel
Fisk
4 stkFersk torskefilet, uten skinn
1 stkAppelsin, saft og skall
1 stkAppelsin, i skiver
2 ssOlivenolje, extra virgin
1 håndfullFersk basilikum
1 håndfullDill, frisk
Ruccolasalat
1 pkRuccula
1 stkFennikel, revet
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
2 ssOlivenolje, liten
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 180 grader.

2

Bland sammen appelsinssaft, appelsinskall, olivenolje, salt, pepper, hakket dill og basilikum.

3

Kok opp vann med litt salt i en kjele og legg i potetene. La de koke til de er møre, ca 15-20 minutter.

4

Mens potetene koker har du fisken over i en ildfast form og pensler over appelsinblandingen. Legg skiver av appelsin rundt i formen. Sett i ovnen og stek i 10-15 minutter.

5

Mens fisken er i ovnen og potetene koker blander du sammen salaten.

6

Kvern pepper og riv parmesanen til potetene.

7

Når potetene er ferdig heller du av vannet og legger de tilbake i kjelen. Tilsett olje, revet parmesan og halvparten av pepperet. Bland godt til osten er smeltet. Smak til med salt.

8

Server poteter med fisk og en grønn salat.

Foto:

Silje Feiring