Enkel hjemmelaget fiskegrateng
Oda

Enkel hjemmelaget fiskegrateng

25 minLett
kr 295,30
4 porsjonerkr 59,56 per porsjon
Fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn til å spise fisk. Denne varianten er ekstra rask å lage uten mye forarbeid. Når potetstappen er klar vender du inn terninger av torsk og retten er så og si ferdig. En skikkelig slager for både store og små!

Hjemmelaget fiskegrateng
420 gTorskefilet, fryst
500 gPotetstappe, fersk
50 gMargarin, blokk
4 stilkPurreløk, finhakket
2 ssMargarin, blokk
4 ssGriljermel/paneringsmel
Råkostsalat
225 gRåkostmiks
1 stkAppelsin, saften av
Instruksjoner
1

Legg torskefiletene i en bolle med kaldt vann og la tine i ca. 10 minutter.

2

Forvarm stekeovnen til 215 grader. Skjær torskefiletene i terninger og tørk lett med papir.

3

Varm potetstappe forsiktig opp i en gryte til den er gjennomvarm. Rør inn smør til det er smeltet.

4

Vask, rens og finhakk purreløk. Sett til side. Smelt smør til topping og vend inn brødkumme i smøret.

5

Bland torsk og purreløk med potetstappen og legg alt over i en ildfast form. Strø over brødkummeblanding og stek i ovnen i ca. 15 minutter.

6

Ha råkostmiksen over i en serveringsskål og skiv over saften av en appelsin.

7

Server enkel hjemmelaget fiskegrateng med råkostsalat som tilbehør.

Dette er en fin rett til å få brukt litt rester. Her kan du fint bytte ut brødkumme med gammelt raspet brød.