Søtpotet- og kyllingcurry med sitronris
Oda

Søtpotet- og kyllingcurry med sitronris

35 minLett
kr 422,20
4 porsjonerkr 55,83 per porsjon
Dette er en indisk-inspirert curry med smak av kokos og koriander. En god korianderpaste som utgangspunkt gjør retten lett å lage, og ekstra smakfull.

Sitronris
300 gJasminris, løs
0,5 stkSitroner, økologisk, skallet av
Søtpotet- og kyllingcurry
500 gSøtpotet
3 feddHvitløk
600 gKylling, lårfilet
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
4 ssKoriander, paste
4 dlKokosmelk
0,5 stkSitroner, økologisk, saften av
1 tsSalt, havsalt
Tilbehør
20 gKoriander, grovhakket
Instruksjoner
1

Kok ris etter anvisning på pakken.

2

Når risen er ferdig tar du den over i en passe stor bolle. Riv over sitronskall og vend inn med en gaffel så det blandes godt.

3

Skrell søtpoteter og del i 2cm store biter. Rens hvitløksfedd.

4

Del lårfilet i 2cm store biter. Varm nøytral olje i en passe stor kjele på middels varme. Tilsett kyllingbitene og brun lett i ca. 2 minutter før du har i søtpotet, hele hvitløksfedd og korianderpaste. Surr raskt i ca. 30 sekunder.

5

Tilsett kokosmelk, kok opp og sett på lokk. La det småkoke i ca. 5 minutter, ta av lokket og kok videre i ca. 5 minutter uten lokk.

6

Smak til med sitronsaft, salt og eventuelt mer korianderpaste.

7

Server søtpotet- og kyllingcurry med sitronris. Topp med grovhakket koriander.

Ved å bruke gaffel når du blander sitronskallet inn i risen får du en luftigere ris.