Kremet pasta med skinke og ost
Oda

Kremet pasta med skinke og ost

20 minLett
kr 200,60
4 porsjonerkr 47,55 per porsjon
Når det er lite med tid er fersk pasta en sikker vinner. Her får du en kremet versjon med skinke, som friskes opp med ruccola og sitron. Enkelt og smakfullt!

Kremet pasta med skinke og ost
400 gTagliatelle, fersk
2 ssSalt, fint
60 gRuccula
1 stkSitroner, økologisk, skallet av
200 gKremost, naturell
400 gSmårettskinke
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Topping
1 tsChiliflak
0,5 stkSitroner, økologisk, saften av
Instruksjoner
1

Tilbered pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Grovhakk ruccula og riv sitronskall på den fine siden av et rivjern.

2

Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men ta vare på ca. 1dl av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn kremost og strimlet skinke. Juster med litt kokevann om sausen føles tung.

3

Vend til slutt inn revet sitronskall og grovhakket ruccola. Smak til med salt og pepper.

4

Server kremet pasta med med skinke og ost. Topp med chiliflak og gjerne mer ruccula om ønsket. Skvis til slutt over saften av sitron for ekstra smak!

Foto:

Silje Feiring