Burritosform med avokado og brokkoliris
Oda

Burritosform med avokado og brokkoliris

25 minLett
kr 312,40
4 porsjonerkr 47,64 per porsjon
Burritos er superpopulært og kan lett tas med når man er på farten, eller spises sammen rundt middagsbordet. Her bruker vi risen på en utradisjonell måte, den blandes med avokado og rømme for et herlig og saftig resultat. Brokkolirisen gir en super konsistens, smaker godt og gjør at man får i seg litt grønt.

Burritosform med avokado og brokkoliris
2 stkJasminris (boil-in-bag)
400 gTomater, hakkede
1 stkRødløk
100 gSoltørkede tomater
1 ssHarissa eller tabasco
1 tsSukker
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
2 stkAvokado, fersk
2 dlSeterrømme
200 gBrokkoliris
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
8 stkTortillas
150 gCheddar, revet
Topping
70 gRuccula
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok ris etter anvisning på pakken i ca. 9 minutter. Ta risen ut og la vannet renne av.

2

Mens risen koker legger du knuste tomater i en fin sikt og lar de renne av i ca. 5 minutter. Finhakk rødløk og skyll i kaldt vann. Bland så sammen med avsilte tomater, soltørkede tomater, oljen fra de soltørkede tomatene, harissa, sukker, salt og pepper til en tomatsaus.

3

Rens avokado, ha kjøttet i en skål og knus med en gaffel. Ta risen ut av posen og bland med knust avokado, rømme og brokkoliris. Smak til med salt og pepper.

4

Fordel risblandingen i tortillalefsene og brett de sammen. Legg over i en ildfast form. Topp til slutt med tomatsaus og revet ost. Stek i ovnen i ca. 5 minutter.

5

Server burritosform med avokado og brokkoliris. Topp med ruccula og gjerne mer rømme om ønsket!

Foto:

Silje Feiring