Quinoasalat med kyllingköfte
Oda

Quinoasalat med kyllingköfte

20 minLett
kr 414,30
4 porsjonerkr 54,28 per porsjon
Quinoa er næringsrikt og sammen med en grønn mojo verde blir dette en superfrisk kombo. Perfekt som tilbehør til smaksrike kyllingköfter.

2 dlQuinoa
4 dlVann
2 stkAvokado, fersk
4 stilkVårløk
20 gKoriander, finhakket
Kyllingköfte
400 gKjøttdeig, kylling
1 tsSpisskummen
2 tsPaprikakrydder
0,5 stkGul løk
1 feddHvitløk
0,5 tsSalt, fint
0,25 tsPepper, grovmalt
4 ssSolsikke/raps/stekeolje
Mojo verde
1 stkPaprika, grønn
1 feddHvitløk
0,5 stkChilipepper, grønn
1 stkLime, skallet og saften av
1 tsSukker
0,25 tsSalt, fint
0,25 tsPepper, malt
0,5 dlOlivenolje, liten
Til servering
4 ssYoghurt, naturell
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 215 grader.

2

Kok opp vann i en kjele. Tilsett quinoa og rør lett om. Sett på lokk og kok på lav temperatur til væsken er borte. Avkjøl.

3

Rens og del avokado i to. Ta ut steinen, fjern skallet og del i grove biter. Finhakk vårløk og koriander. Sett til side.

4

Bland sammen kyllingkjøttdeig, spisskummen, paprikakrydder, 1/3 av finhakket koriander, finhakket løk og hvitløk, salt, pepper og olje.

5

Forme avlange kjøttboller på størrelse med en spiseskje. Varm opp en stekepanne og brun de godt i litt olje. Etterstek så i stekeovnen i ca. 4 minutter i en ildfast form.

6

Fri paprika for stilk og kjerner. Ha en i en blender og tilsett hviløksfedd, chili, skallet og saften av lime, sukker, salt, pepper og olivenolje. Kjør til en glatt dressing. Bruk eventuelt en stavmikser.

7

Bland sammen quinoa, biter av avokado, finhakket vårløk, 1/3 av finhakket koriander og mojo verde. Ha over på ønsket serveringsfat og topp med nystekte kyllingköfter og yoghurt.

8

Server sommerlig quinoasalat med kyllingköfte. Gjerne dryss over rester av finhakket koriander og litt pinjekjerner hvis du har.

Quinoa kan kokes god tid i forveien og holder seg en stund i kjøleskap. Om dressingen i tillegg er klar (PS! som kan stå kjølig i mange dager) har du raskt en salat. Som dessuten fungerer godt både varm, kald, alene eller med kjøtt og fjærkre.