Asados av svinenakke med vannmelonsalat
Oda

Asados av svinenakke med vannmelonsalat

25 minLett
kr 465,80
4 porsjonerkr 63,59 per porsjon
Svinenakke er perfekt marmorert fett. Med en frisk salat av vannmelon og en dressing med honning, sennep og lime blir dette skikkelig sommerkos.

Grillspyd
8 stkGrillpinner/spyd
500 gSvinenakke, hel
1 feddHvitløk
1 tsOregano, tørket
1 tsChiliflak
2 tsPaprikakrydder
4 ssSolsikke/raps/stekeolje
1 tsSalt, fint
0,5 tsPepper, grovmalt
1 stkGul løk
Vannmelonsalat
2 stkMaiskolber
1 ssSolsikke/raps/stekeolje
300 gVannmelon
5 stilkVårløk
1 stkPaprika, grønn
Dressing
2 ssAkasiehonning
1 ssDijonsennep
1 stkLime, skallet og saften av
1 dlSolsikke/raps/stekeolje
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Start med å legge grillspyd i lunkent vann slik at de blir fuktige.

2

Grillspyd: Del svinenakke i 2cm store terninger og vend med revet hvitløk, tørket oregano, tørket chili, paprikapulver, rapsolje, salt og kvernet sort pepper. Rens og del løk i to og deretter i fire. Tre kjøtt og løk annen hver gang på spydene og sett til side.

3

Vannmelonsalat: Tørk maiskolben og gni inn med solsikkeolje. Grill eller stek den lett. Skjær maiskornene fra kolben og ha de i en bolle. Del vannmelon i 1cm store terninger og vend inn i bollen sammen med finhakket vårløk og grønn paprika.

4

Dressing: Bland sammen honning, sennep, skallet og saften av lime, rapsolje, salt og pepper.

5

Vend dressingen inn med vannmelonsalaten. La stå og trekke mens kjøttet grilles.

6

Når grillen er god og varm griller du spydene på alle sider og snur jevnlig i ca. 8-10 minutter. Pensle gjerne med litt olje underveis.

7

Server nydelig asados av svinenakke med vannmelonsalat.

Ikke stek svinekjøttet for lenge, da blir det fort seigt. Mitt råd er å steke akkurat gjennom. Da har du en fantastisk konsistens og får den beste smaken.