Bacalao
Oda

Bacalao

1 tLett
kr 295,70
4 porsjonerkr 41,30 per porsjon
En rett som gjør seg selv når alt er i gryten. Bacalao er en klassisk fiskegryte med klippfisk og poteter i en tomatbasert saus.

Bacalao
1 kgPoteter, kokefaste
2 stkGul løk
2 stkPaprika, rød
4 feddHvitløk
1 stkChilipepper, rød
400 gKlippfisk
1 dlOlivenolje, extra virgin
50 gSoltørkede tomater
100 gOliven, kalamata
400 gTomater, hakkede
Topping
20 gBladpersille, grovhakket
Instruksjoner
1

La pakken med klippfisk tine på kjøkkenbenken.

2

Rens, skrell og kutt poteter i 1cm tykke skiver. Del løk og paprika i 5mm tykke skiver. Skjær hvitløk og chili i tynne skiver. Del klippfisken i 2cm brede biter.

3

Finn frem en passe stor kjele og tilsett litt olivenolje. Legg i et lag med poteter, deretter klippfisk, løk, soltørkede tomater, hvitløk, chili, oliven og til slutt paprika.

4

Gjenta prosessen en gang til før du avslutter med poteter på toppen.

5

Hell over en boks med hermetiske tomater. Kok opp under lokk og skru ned varmen slik at det så vidt koker. La det stå å småkoke i ca. 45 minutter.

6

Server smakfull bacalao toppet rikelig med grovhakket persille.

Dette er en rett som egner seg godt til oppvarming. Perfekt restemat!

Du kan gjerne sette gryten i stekeovnen på 180 grader med lokk i ca. 60 minutter. Da slipper du å følge så godt med.