Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Bacalao | ||
1 kg | Poteter, kokefaste | |
2 stk | Gul løk | |
2 stk | Paprika, rød | |
4 fedd | Hvitløk | |
1 stk | Chilipepper, rød | |
400 g | Klippfisk | |
1 dl | Olivenolje, extra virgin | |
50 g | Soltørkede tomater | |
100 g | Oliven, kalamata | |
400 g | Tomater, hakkede | |
Topping | ||
20 g | Bladpersille, grovhakket |
La pakken med klippfisk tine på kjøkkenbenken.
Rens, skrell og kutt poteter i 1cm tykke skiver. Del løk og paprika i 5mm tykke skiver. Skjær hvitløk og chili i tynne skiver. Del klippfisken i 2cm brede biter.
Finn frem en passe stor kjele og tilsett litt olivenolje. Legg i et lag med poteter, deretter klippfisk, løk, soltørkede tomater, hvitløk, chili, oliven og til slutt paprika.
Gjenta prosessen en gang til før du avslutter med poteter på toppen.
Hell over en boks med hermetiske tomater. Kok opp under lokk og skru ned varmen slik at det så vidt koker. La det stå å småkoke i ca. 45 minutter.
Server smakfull bacalao toppet rikelig med grovhakket persille.
Dette er en rett som egner seg godt til oppvarming. Perfekt restemat!
Du kan gjerne sette gryten i stekeovnen på 180 grader med lokk i ca. 60 minutter. Da slipper du å følge så godt med.
1 Hellstrøm Ekstra Virgin Olivenolje