Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Chili sin carne | ||
2 ss | Solsikke/raps/stekeolje | |
300 g | Kjøttdeig, plantebasert | |
1 ts | Chilikrydder | |
0,5 stk | Chilipepper, rød | |
290 g | Kidneybønner | |
410 g | Bønner i chili | |
400 g | Tomater, hakkede | |
0,5 stk | Grønnsaksbuljong | |
2 dl | Vann | |
0,5 ts | Salt | |
1 ts | Pepper, malt | |
Tilbehør | ||
2 stk | Tomater | |
1 ts | Spisskummen | |
200 g | Mais på boks | |
175 g | Salatmix | |
2 dl | Yoghurt, plantebasert | |
20 g | Kruspersille, fersk, grovhakket | |
1 stk | Brød, halvgrovt, helt |
La pakken med minced tine på kjøkkenbenken.
Varm opp litt olje i en gryte og fres minced før du tilsetter chilipulver og spisskummen.
Rens og finhakk chili. Sil av bønnene og skyll i kaldt vann. Ha chili, bønner og hakkede tomater i gryten.
Rør ut grønnsaksbuljong i kokende vann og tilsett i gryten. Rør om og la det småkoke uten lokk i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Vask, rens og del tomater i terninger. Hell vannet av maisen. Bland med salatmiks i en serveringsbolle.
Server lun chili sin carne toppet med yoghurt og grovhakket persille. Ha blandet salat og godt brød som tilbehør.
Foto:
Naturli`