Plantebasert krydderkake
Pernille Hellkås

Plantebasert krydderkake

50 minLett
kr 121,00
1 porsjonkr 36,23 per porsjon
En klassiker av en kake til jul! Med krydder som kanel, nellik og ingefær skriker den julestemning. Hva med å prøve en plantebasert utgave av juletradisjonen? Denne er hvert fall uimotståelig god!

Krydderkake
350 gHvetemel
250 gBrunt sukker
0,5 ssKanel
1 tsNellik (malt)
0,5 tsIngefær (malt)
1 tsAllehånde, malt
2 tsBakepulver, stor
0,5 tsSalt
4 dlHavredrikk, barista
2 dlSolsikke/raps/stekeolje
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle en ildfast form eller brødform med bakepapir

2

Bland sammen hvetemel, brunt sukker, kanel, malt nellik, ingefær og allehånde, bakepulver og salt i en bolle. Ha havremelk og rapsolje i en annen bolle. Rør godt.

3

Vend alt i en og samme bolle og visp raskt sammen. Rør til det er godt samlet, men ikke mer. Det skal være en jevn røre.

4

Hell over i formen og stek i ovnen i ca. 30 minutter. Sjekk gjerne med en trepinne at kaken er ferdig. Avkjøl.

Tips fra kokken:

Krydderkake smaker også ekstra godt med en glasur! Rør sammen plantebasert kremost og romtemperert margarin. Spe på med melis til glasuren er passe tykk og søt. Fordel den utover toppen av kaken.

Foto:

Naturli`