Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Laksetaco | ||
500 g | Fersk laksefilet, uten skinn | |
0,5 stk | Gul løk | |
2 ss | Smør, flytende | |
7 ts | Kryddermiks, taco | |
1 dl | Vann | |
1 stk | Tacosaus, medium | |
8 stk | Tortillas | |
Tilbehør | ||
0,5 stk | Isbergsalat | |
0,5 stk | Paprika, rød | |
1 stk | Agurk | |
2 stk | Plommetomat | |
1 stk | Avokado, fersk | |
1 dl | Mais | |
100 g | Revet ost | |
50 g | Rødløk, syltet | |
3 dl | Rømme, lett | |
0,5 stk | Tacosaus, medium | |
20 g | Koriander |
Skjær laksen i terninger. Rens og finhakk løk. Stek lakseterningene raskt i flytende margarin i en varm stekepanne sammen med halvparten av tacokrydderet. Legg laksen til side.
Surr løken blank sammen med resten av tacokrydderet. Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok. Legg laksen tilbake i stekepannen, legg på lokk og la laksen bli varm.
Varm tortillalefser i stekeovnen rett før servering, slik det står på pakken.
Vask og rens isbergsalat og paprika, og skjær dem i tynne strimler. Vask og skjær agurk og tomat i biter. Rens avokado og del avokadokjøttet i biter. Hell vannet av maisen.
Legg salat, grønnsaker og ost på fat eller i skåler til servering. Fyll tacolefsene med grønnsaker, ost og laks, og server med syltet rødløk, rømme og tacosaus. Topp med koriander!
Du kan også variere ved å bruke tacoskjell eller tacotubs. Har du noen favorittgrønnsaker du bruker i taco, så server gjerne disse også til laksetacoen.
Foto:
Studio Dreyer+Hensley