Laksetaco
Godfisk.no

Laksetaco

30 minLett
kr 577,90
4 porsjonerkr 89,26 per porsjon
Taco er blitt en fredagstradisjon for mange, men hva med litt variasjon? Prøv laks i tacoen neste gang, det blir fort en ny favoritt!

Laksetaco
500 gFersk laksefilet, uten skinn
0,5 stkGul løk
2 ssSmør, flytende
7 tsKryddermiks, taco
1 dlVann
1 stkTacosaus, medium
8 stkTortillas
Tilbehør
0,5 stkIsbergsalat
0,5 stkPaprika, rød
1 stkAgurk
2 stkPlommetomat
1 stkAvokado, fersk
1 dlMais
100 gRevet ost
50 gRødløk, syltet
3 dlRømme, lett
0,5 stkTacosaus, medium
20 gKoriander
Instruksjoner
1

Skjær laksen i terninger. Rens og finhakk løk. Stek lakseterningene raskt i flytende margarin i en varm stekepanne sammen med halvparten av tacokrydderet. Legg laksen til side.

2

Surr løken blank sammen med resten av tacokrydderet. Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok. Legg laksen tilbake i stekepannen, legg på lokk og la laksen bli varm.

3

Varm tortillalefser i stekeovnen rett før servering, slik det står på pakken.

4

Vask og rens isbergsalat og paprika, og skjær dem i tynne strimler. Vask og skjær agurk og tomat i biter. Rens avokado og del avokadokjøttet i biter. Hell vannet av maisen.

5

Legg salat, grønnsaker og ost på fat eller i skåler til servering. Fyll tacolefsene med grønnsaker, ost og laks, og server med syltet rødløk, rømme og tacosaus. Topp med koriander!

Du kan også variere ved å bruke tacoskjell eller tacotubs. Har du noen favorittgrønnsaker du bruker i taco, så server gjerne disse også til laksetacoen.

Foto:

Studio Dreyer+Hensley