Laksespyd med tre dipper
SALMA

Laksespyd med tre dipper

30 minLett
kr 607,10
4 porsjonerkr 113,34 per porsjon
Grillspyd med laks er enkelt og smaker utrolig godt. For sunnere sommermat er grillet laks en absolutt vinner. Legg både laks og grønnsaker på grillen for en skikkelig grillmiddag. Og hva er vel grillspyd uten dipp? Vi har satt sammen tre smaksfulle dipper til laksen; rømmedipp, soyadipp og peanøtt- og soyadipp. God middag!

Grillspyd
250 gAsparges, fersk
1 stkAubergine, fersk
600 gLaksefilet, bellyloin
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Peanøtt- og soyadipp
1 dlPeanøttsmør
1 dlSoyasaus
3 ssRømme, lett
Rømmedipp
1 dlRømme, lett
20 gKoriander, grovhakket
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
Soyadipp
1 dlSoyasaus
1 ssFersk ingefær
0,5 stkChilipepper, rød
1 feddHvitløk
Instruksjoner
1

Grillspyd: Forvarm grillen. Vask og rens asparges og aubergine. Skjær aubergine i skiver. Del laksen på midten og deretter i lange remser. Tre laksen på grillspyd og krydre med salt og pepper. Grill grønnsaker og spyd i ca. 2-3 minutter på hver side.

2

Peanøtt- og soyadipp: Bland sammen peanøttsmør, soyasaus og rømme.

3

Rømmedipp: Bland sammen rømme, grovhakket koriander, salt og pepper.

4

Soyadipp: Bland sammen soyasaus, finhakket ingefær, chili og hvitløk.

Server gjerne laksespydene og tilbehøret med ris eller nudler til for et større måltid.