Potetsalat med friterte kapers, parmesan og kjørvel
Julie Ilona Balas

Potetsalat med friterte kapers, parmesan og kjørvel

30 minLett
kr 210,80
4 porsjonerkr 34,51 per porsjon
Denne potetsalaten har vært min favoritt gjennom mange år. Det som gjør den så god er den ekstremt rause mengden parmesan, friterte kapers og frisk kjørvel - en frisk og mild urt med smak av anis. Denne potetsalaten passer godt til grillmat, og er en selvskreven gjest på 17. mai-frokosten!

Potetsalat med friterte kapers, parmesan og kjørve
70 gKapers
2 dlSolsikke/raps/stekeolje
1,5 kgSmåpoteter med skall
150 gParmesan, blokk
1 stkSitroner, økologisk, skallet og saften av
0,5 dlOlivenolje, liten
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
20 gKjørvel, *
Instruksjoner
1

Start med å lage fritert kapers. Sil av laken, og klapp tørt med kjøkkenpapir.

2

Varm solsikkeolje i en liten gryte over medium-høy temperatur. Når oljen begynner å boble eller frese litt, tilsetter du kapersen forsiktig.

3

Rør litt rundt med en tresleiv (OBS! Ikke bruk plast eller silikon da det kan smelte). Etter 10-15 minutter vil kapersen begynne å bli mørkere i fargen, og bladene rundt knoppene vil åpnes som blomster.

4

Bruk en hullsleiv eller sil til å løfte kapersen ut av oljen. La det renne av seg på kjøkkenpapir.

5

Del potetene i to. Kok eller damp i ca. 10-15 minutter, men følg med underveis så de ikke blir overkokt! Avkjøl poteten litt.

6

Rasp parmesan og sitronskall i en stor bolle. Bland sammen med sitronsaft og olivenolje. Vend inn de lune potetene og smak til med salt og nykvernet pepper.

7

Vend inn halvparten av kjørvelen og fritert kapers. Topp potetsalaten med resten av kjørvelen (får du ikke tak i frisk kjørvel passer det godt med dill eller gressløk).

Oppbevar fritert kapers i en lufttett beholder i kjøleskap. De er holdbare i ukesvis.

Oppskriften er hentet fra boken "Spis sammen" av Julie Ilona Balas.

Foto:

Anne Valeur