Salte vafler med kimchi-eggerøre
Julie Ilona Balas

Salte vafler med kimchi-eggerøre

30 minLett
kr 357,40
4 porsjonerkr 26,49 per porsjon
Disse salte vaflene smaker litt som Chili cheese tops, og er en helt perfekt rett i kategorien «frokost hele dagen». Denne vaffeloppskriften er naturlig glutenfri siden det brukes maisenna fremfor mel. Dette gjør at vaflene blir sprø og mer porøse enn klassiske søte vafler.

Salte vafler
25 gMeierismør
1 stkEgg
1 dlMelk, lett
50 gRømme, lett
0,5 tsBakepulver, stor
8 ssMaisstivelse
1 tsSalt, fint
2 ssJalapeños, syltet, hakket
50 gRevet ost
Kimchi-eggerøre
8 stkEgg
4 ssKimchi
25 gMeierismør
0,5 tsSalt, fint
Topping
20 gKoriander, finhakket
1 ssSesamfrø
Instruksjoner
1

Smelt smøret over lav temperatur. Visp sammen med egg, melk og rømme.

2

Bland inn det tørre, før du til slutt tilsetter hakket syltet jalapeños og revet ost. La røren stå og svelle 15 minutter før steking.

3

Stek vaflene og la dem avkjøles litt på rist for at de skal bli sprø.

4

Lag kimchi-eggerøren. Visp eggene kraftig til de begynner å skumme. Finhakk kimchi og bland sammen med eggene.

5

Varm en raus mengde smør i en stekepanne på medium varme. Hell i eggeblandingen og rør rundt med en slikkepott. Dra eggene fra kantene og innover mot midten i ca. 2-3 minutter. Skru ned til lav varme og stek videre ca. 2-3 minutter til.

6

Smak til med salt. Topp vaflene med kimchi-eggerøre, finhakket koriander og ristede sesamfrø.

Oppskriften er hentet fra boken "Spis sammen" av Julie Ilona Balas.

Foto:

Anne Valeur