Tomatsalat med nektarin og burrata
Julie Ilona Balas

Tomatsalat med nektarin og burrata

15 minLett
kr 99,90
4 porsjonerkr 24,98 per porsjon
Denne salaten skriker sommer, og jeg nesten jeg kunne levd av denne salaten alene gjennom de varmeste månedene. Elsker kombinasjonen av syrlige tomater, søte nektariner og fet burrata. Spis den som en egen salat, eller sett den på bordet sammen med nystekt focaccia og annen snack! P.S. Får du ikke tak i nektarin kan du bruke fersken.

Tomatsalat med nektarin og burrata
1 kgTomater
1 tsSalt, fint
2 stkNektarin
20 gFersk basilikum
2 stkBurrata, fersk
0,5 dlOlivenolje, liten
1 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Del tomater i båter eller skiver. Dryss litt fint salt over dem for å sette i gang en marineringsprosess.

2

Kutt nektariner i båter og bland sammen med tomatene. Vend inn basilikumblader.

3

Legg en burrata på toppen, eller riv den i mindre biter og bland inn i salaten.

4

Hell en raus mengde olivenolje over, og topp med nykvernet pepper.

Spis sammen med godt brød du kan dyppe i den digge olje- og tomatjuicen!

Oppskriften er hentet fra boken "Spis sammen" av Julie Ilona Balas.

Foto:

Anne Valeur