Pasta Alfredo
Barilla

Pasta Alfredo

30 minLett
kr 164,10
4 porsjonerkr 32,80 per porsjon
En enkel oppskrift på en skikkelig italiensk klassiker! Pasta med smør og parmesanost, en bronsestøpt pasta av utvalgt durumhvete for en intens pastaopplevelse. En pastarett med jevn og fyldig ostesaus til enhver anledning!

Pasta Alfredo
400 gPasta, spagetti
1 feddHvitløk
150 gMeierismør
200 gParmesan, blokk, revet
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
0,5 tsMuskatnøtt, malt
10 gKruspersille, fersk
Instruksjoner
1

Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Tilbered pasta ca. 3 minutter mindre enn etter anvisning på pakken. Spar på alt av pastaens kokevann til senere og pass på å holde det varmt.

2

Mens pastaen koker smelter du smør i en stor kjele. Del hvitløk i to og ha i kjelen med smøret for å tilsette litt ekstra smak. Når alt smøret er smeltet og har putret en stund, fjerner du hvitløken.

3

Ha ferdigkokt pasta i kjelen, med 2dl av kokevannet. Rør og la det småkoke i ytterligere 2 minutter. Tilsett mer pastavann om nødvendig. Ha i halvparten av finrevet parmsanost og ytterligere 2dl av pastaens kokevann. Rør til osten smelter.

4

Vend inn resten av parmesanen og eventuelt litt mer pastavann, og rør. Det skal være en kremet, osteaktig saus som dekker pastaen. Smak til med salt, pepper og en klype revet muskatnøtt.

5

Topp retten med litt persille og servér med det samme - nyt!

Foto:

Barilla