Ricottaboller i tomatsaus
Oda

Ricottaboller i tomatsaus

40 minLett
kr 218,30
4 porsjonerkr 34,45 per porsjon
Trenger du litt hverdagsmeditasjon? Prøv å rulle disse ricottabollene. De er utrolig myke og gode, med en mild og barnevennlig smak. Server med pasta eller som tilbehør sammen med tomatsausen!

Ricottaboller
250 gRicotta
90 gGriljermel/paneringsmel
100 gParmesan, blokk
1 stkEgg
1 feddHvitløk, finhakket
10 gBladpersille, grovhakket
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
Enkel tomatsaus
1 ssOlivenolje, liten
1 feddHvitløk, finhakket
300 gTomater, knuste
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Tilsett ricotta, panko og revet parmesan i en stor bolle og vendt godt om.

2

Bland inn sammenpisket egg, finhakket hvitløk, grovhakket persille, salt og pepper. Form deigen til boller med en spiseskje (ca. 1,5ss per bolle).

3

Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og ha i finhakket hvitløk. Fres raskt før du tilsetter hakkede tomater. Smak til med salt og pepper. La det småputre i ca. 10 minutter.

4

Legg så ricottabollene i sausen og la de ligge i ca. 5 minutter før du snur de forsiktig med en skje. La de ligge i ytterligere 10 minutter før servering.

Hvis deigen er for tørr tilsetter du mer melk, hvis den er for våt kan du tilsette mer panko. Server gjerne med pasta hvis du ønsker.