Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Aprikosmarmelade | ||
200 g | Aprikos, tørket | |
3 dl | Vann | |
1 ss | Sukker | |
0,4 stk | Sitroner, økologisk, saften av | |
Tilbehør | ||
250 g | Druer, røde | |
250 g | Druer, grønne | |
500 g | Jordbær, ferske | |
150 g | Spisspaprika | |
100 g | Valnøtter | |
100 g | Mandler | |
1 stk | Solbærsyltetøy | |
Ost og kjeks | ||
100 g | Kjeks, spelt | |
250 g | Brie | |
2 stk | Pære | |
150 g | Blåmuggost | |
100 g | Kjeks, surdeig | |
200 g | Kjeks, salte | |
285 g | Ost, ridder |
Finn frem ostene og legg de på kjøkkenbenken. Smaken kommer bedre frem når osten er romtemperert.
Legg tørkede aprikoser i en kjele og dekk med vann. Kok i ca. 15 minutter til aprikosene er møre. Mos med en stavmikser eller i en blender med halvparten av kokevannet, 1ss sukker og saften av sitron. Kjør til en glatt konsistens og avkjøl.
Vask og rens druer, jordbær og spisspaprika. Del spisspaprika i skiver. Sett frem med valnøtter, mandler og solbærsyltetøy og aprikos- og vaniljemarmelade.
Topp tynne speltkjeks med brie og en liten pæreskive. Legg skiver av selbu blå på surdeigskjeks og drypp over litt marmelade. Salinas toppes med ridderost og valnøtter eller mandler.
En mild og kremete brie får fullt fokus på milde og sprø tynne speltkjeks. En skive med pære på toppen gir litt ekstra friskhet.
Selbu blå sin aromatiske og fyldige smak passer ypperlig på den mer smaksrike surdeigskjeks. Marmelade på toppen gir en søt dimensjon til det salte.
Ridderost eller andre kittmodnede oster har en aromatisk men mild smak som kompletteres fint med en sprø og lettsaltet salinas. Litt nøtter på toppen gir enda en dimensjon til smaken.
Foto:
Sætre
1 Sætres Beste Tynne Speltkjeks