Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Rotmos | ||
1 kg | Kålrot | |
2 stk | Gulrøtter | |
1 stk | Sellerirot | |
3 ss | Margarin, blokk | |
1 dl | Kremfløte | |
1 ts | Salt, havsalt | |
1 ts | Pepper, med kvern | |
Mandelpotet | ||
12 stk | Mandelpotet | |
Tilbehør | ||
250 g | Baconterninger | |
100 g | Margarin, blokk | |
300 g | Fersk rosenkål | |
2 ss | Margarin, blokk | |
2 ss | Brunt sukker | |
Torsk | ||
800 g | Fersk torskefilet, uten skinn | |
2 ss | Margarin, blokk |
Rens og skrell kålrot, gulrot og sellerirot. Del i terninger og kok de møre i lettsaltet vann.
Sil av vannet og mos grønnsakene til en grov stappe. Tilsett smør og spe inn fløte. Smak til med salt og pepper.
Kok opp vann i en kjele og legg i mandelpotetene med skall. La de småkoke i ca. 5-10 minutter.
Stek terninger av bacon i smør på lav varme til det er gjennomstekt.
Rens og del rosenkål i to. Stek de møre i smør i en stekepanne og tilsett så brunt sukker. Vend godt om til sukkeret har smeltet.
Skjær torskefilet i passe porsjonsstykker og stek de i litt smør i en panne i ca. 5 minutter på hver side.
Server til slutt poteter, rotmos og rosenkål på tallerkner. Topp med torsk, bacon og baconfett.
Foto:
Godfisk.no
2 Fersk Torskefilet Uten Skinn