Peanøttknekk
Oda

Peanøttknekk

30 minLett
kr 57,50
1 porsjonkr 31,07 per porsjon
Salt og søtt i herlig harmoni! Hakk i mindre biter og topp vaniljeisen eller gi bort som spiselig gave. 1 porsjon gir ett bakepapir med peanøttknekk.

Peanøttknekk
1 ssSmør, usaltet
400 gSukker
250 gPeanøtter, salte
Instruksjoner
1

Ha smør i et lite stykke matpapir og smør over et bakepapir slik at karamellen ikke setter seg fast.

2

Smelt sukker langsomt i en tykkbunnet panne eller kjele. Rør om når det starter å smelte. Når sukkeret er smeltet og gyllent rører du inn peanøttene.

3

Fjern pannen fra varmen og hell umiddelbart over på bakepapiret. Her må du jobbe fort med å smøre det utover. Strø gjerne litt salt over og la det avkjøles i romtemperatur.

4

Bruk en stor kniv og del etter ønsket størrelse.