Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Julekveite | ||
4 ss | Salt, havsalt | |
600 g | Kveitefilet | |
Mandelpotetpuré | ||
800 g | Mandelpotet | |
50 g | Margarin, blokk | |
2 dl | Melk, hel | |
1 ts | Salt, havsalt | |
1 ts | Pepper, med kvern | |
Soyasmør | ||
225 g | Margarin, blokk | |
2 stk | Sjalottløk | |
3 ss | Soyasaus | |
0,5 stk | Sitroner, økologisk, skallet og saften av | |
Tilbehør | ||
40 g | Pinjekjerner | |
0,5 stk | Granateple | |
250 g | Asparges, fersk |
Forvarm stekeovnen til 150 grader.
Dryss grovt salt over kveitefileten og la den ligge på benken i ca. 5 minutter. Skyll saltet av i kaldt vann og tørk fileten godt med tørkepapir.
Kutt fileten i serveringsstykker og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Bak så i stekeovnen i ca. 8-12 minutter.
Skrell og kok mandelpoteter i vann uten salt til de blir møre. Hell av vannet og la potetene dampe til de blir tørre.
Mos potetene, tilsett smør og vend godt om. Ha i helmelk til passe konsistens og smak til med salt og pepper.
Smelt smør i en kjele og ta bort skummet med en skje. Når smøret begynner å bli brunt siler du det over i en ny kjele uten at det brune blir med. Ha så i hakket sjalottløk, soyasaus og skallet- og saften av sitron.
Rist pinjekjerner lett i tørr stekepanne. Del og rens granateplet i to og ta ut kjernene.
Skrell asparges og kutt av 2 cm nederst på stilken. Kok de i lettsaltet vann i ca. 1-2 minutter.
Server nystekt kveite med mandelpotetpuré, asparges og soyasmør. Topp det hele med granateplekjerner og ristede pinjekjerner.
Foto:
Godfisk.no