Ovnsbakt julekveite med mandelpotetpuré, asparges og granateple
Godfisk.no

Ovnsbakt julekveite med mandelpotetpuré, asparges og granateple

1 tMiddels
kr 427,70
4 porsjonerkr 82,62 per porsjon
Kveite er en fin og kjær juletradisjon for mange. Hvis du vil ha en ny vri på den tradisjonsrike retten bør du prøve denne varianten med granateple og pinjekjerner. God jul!

Julekveite
4 ssSalt, havsalt
600 gKveitefilet
Mandelpotetpuré
800 gMandelpotet
50 gMargarin, blokk
2 dlMelk, hel
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Soyasmør
225 gMargarin, blokk
2 stkSjalottløk
3 ssSoyasaus
0,5 stkSitroner, økologisk, skallet og saften av
Tilbehør
40 gPinjekjerner
0,5 stkGranateple
250 gAsparges, fersk
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 150 grader.

2

Dryss grovt salt over kveitefileten og la den ligge på benken i ca. 5 minutter. Skyll saltet av i kaldt vann og tørk fileten godt med tørkepapir.

3

Kutt fileten i serveringsstykker og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Bak så i stekeovnen i ca. 8-12 minutter.

4

Skrell og kok mandelpoteter i vann uten salt til de blir møre. Hell av vannet og la potetene dampe til de blir tørre.

5

Mos potetene, tilsett smør og vend godt om. Ha i helmelk til passe konsistens og smak til med salt og pepper.

6

Smelt smør i en kjele og ta bort skummet med en skje. Når smøret begynner å bli brunt siler du det over i en ny kjele uten at det brune blir med. Ha så i hakket sjalottløk, soyasaus og skallet- og saften av sitron.

7

Rist pinjekjerner lett i tørr stekepanne. Del og rens granateplet i to og ta ut kjernene.

8

Skrell asparges og kutt av 2 cm nederst på stilken. Kok de i lettsaltet vann i ca. 1-2 minutter.

9

Server nystekt kveite med mandelpotetpuré, asparges og soyasmør. Topp det hele med granateplekjerner og ristede pinjekjerner.

Foto:

Godfisk.no