Gresk gyros med lammeboller i tacobrød
Staur Fjellbakeri

Gresk gyros med lammeboller i tacobrød

30 minLett
kr 399,80
4 porsjonerkr 50,10 per porsjon
Superenkelt og så godt! Fyll tacobrød med lammeboller, rødløk, agurk, tomater, dill og tzatziki.

Lammeboller
400 gKjøttdeig, lam
2 feddHvitløk
0,5 stkChilipepper, rød
1 tsRosmarin, tørket
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
Tilbehør
8 stkTortillabrød
1 stkRødløk
100 gCherrytomater, røde
0,5 stkAgurk
50 gOliven, sorte
100 gTzatziki, ferdig
10 gDill, frisk
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 230 grader.

2

Bland sammen sammen kjøttdeig av lam, finhakket hvitløk og chili, rosmarin, salt og pepper. Form små kjøttboller og stek i litt olje i en stekepanne.

3

Tilbered tacobrød etter anvisning på pakken.

4

Vask og del rødløk i tynne skiver, tomater i to, agurk i skiver og oliven i to.

5

Fyll brødene med tzatziki, kjøttboller, cherrytomater, rødløk og oliven. Topp med frisk dill.

For et raskt måltid kan det være fint å bruke ferdig tzatziki. Lag gjerne din egen enkelt med å rive en agurk, dryss over salt og la det ligge i ca. 5 minutter før du presser ut vannet. Bland sammen med to fedd finhakket hvitløk, 2,5 dl gresk yoghurt og smak til med pepper.

Foto:

Staur Fjellbakeri