Ovnsbakt skrei med smørsaus, spisskål og rotgrønnsaker
Godfisk.no

Ovnsbakt skrei med smørsaus, spisskål og rotgrønnsaker

40 minMiddels
kr 422,40
4 porsjonerkr 52,97 per porsjon
Å bake skrei i ovnen er enklere enn man skulle tro! Bak med smør og hvitløk, og server med spisskål og deilige rotgrønnsaker. Denne retten vil imponere til hverdag som til fest. Husk å la skreien tine på kjøkkenbenken eller i kaldt vann i cirka en halvtime før tilberedning!

Skrei og rotgrønnsaker
600 gSkrei, fryst
1 ssSalt, havsalt
200 gGulrøtter
100 gSellerirot
100 gPastinakk
1 stilkTimian, frisk
2 tsAkasiehonning
2 ssOlivenolje, liten
0,5 tsPepper, med kvern
1 ssMeierismør
2 feddHvitløk
Spisskål
1 stkSpisskål
1 ssMeierismør
Smørsaus
200 gMeierismør
2 ssSoyasaus
0,5 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

2

Del skreien i porsjonsstykker, dryss salt over og la de ligge på kjøkkenbenken i ca. 7 minutter. Skyll av saltet og tørk skreien lett med tørkepapir.

3

Vask og skjær gulrot, sellerirot og pastinakk på langs og ha i en ildfast for sammen med timian. Du kan også bruke andre rogrønnsaker som beter eller potet. Ha over honning og olivenolje.

4

Sett grønnsakene i ovnen og sjekk etter ti minutter om de har begynt å bli møre. Når de nærmer seg gjennomstekt kan du sette skreien inn i ovnen.

5

Legg skreien i en smurt ildfast form, dryss over pepper og legg på smør og skivet hvitløk. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.

6

Rens og kutt spisskål i båter og stek i en stekepanne med litt smør.

7

Smelt smør til det blir nøttebrunt i en egen panne eller kjele. Pass på at det ikke blir brent. Smak til med litt soyasaus og pepper.

8

Server ovnsbakt skrei med smørsaus, spisskål og rotgrønnsaker. Pynt gjerne med litt timian. Om du ønsker kan du servere med kokte poteter.