Ovnsbakt skrei med plommetomat og hvitløk
Godfisk.no

Ovnsbakt skrei med plommetomat og hvitløk

50 minMiddels
kr 546,80
4 porsjonerkr 73,77 per porsjon
Om du vil servere familie eller venner en smakfull og lettvin middag med skrei er denne ovnsbakte varianten med middelhavssmaker av hvitløk og tomat helt perfekt. Serveres med patatas bravas og aioli for den virkelige middelhavsfølelsen. Husk å la skreien tine på kjøkkenbenken eller i kaldt vann i cirka en halvtime før tilberedning!

Ovnsbakt skrei
600 gSkrei, fryst
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
1 stkGul løk
1 stkFennikel
0,5 stkChilipepper, rød
4 feddHvitløk
100 gTomatpuré
4 stkPlommetomat
1,5 dlFiskebuljong
0,5 stkSquash
1 dlOlivenolje, liten
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
10 gKruspersille, fersk, finhakket
Patatas bravas
6 stkPoteter
0,5 tsSalt, havsalt
1 tsPaprikakrydder
1 ssSolsikke/raps/stekeolje
Aioli
2 feddHvitløk
200 gMajones
50 gOlivenolje, liten
0,5 stkSitroner, økologisk, skallet og saften av
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 200/220 grader (over- og undervarme/varmluft).

2

Del skreien i biter (cirka 50 gram per bit) og dryss på salt og pepper.

3

Rens og skjær løk og fennikel i båter på 1 cm og stek det i en panne i ca. 5 minutter til det får en fin farge. Ha i hakket chili, hvitløk og tomatpure. La det steke videre i ca. 2 minutter.

4

Tilsett hakket plommetomat og fiskebuljong. Om ønskelig kan du bare bruke vann. Kok opp og hell over i en ildfast form på ca. 20x30 cm.

5

Dytt skreibitene ned i formen med saus og grønnsaker. Legg løvtynne skiver av squash, olivenolje, salt, pepper og finhakket persille over til slutt. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin for å skjære tynne skiver av squash. Stek i ovnen i ca. 20 minutter.

6

Lag patatas bravas i mellomtiden. Vask og del poteter en gang på langs og to ganger på tvers slik at du får seks biter. Kok de så vidt møre i ca. 10 minutter og hell av vannet.

7

Dryss på salt, paprikapulver og vend inn i litt olje. Ha potetene utover på et stekebrett kledd med bakepapir og stek til de blir sprø på øverste rille i ovnen. Gjerne på 220 grader varmluft i ca. 20 minutter.

8

Lag så aioli; press hvitløken i majonesen og rør inn olivenolje. Smak til med revet skall- og saften av sitron, salt og grovmalt svart pepper. Juster konsistensen med litt vann hvis den bli for tykk.