One pot med skrei, poteter og grønnsaker
Godfisk.no

One pot med skrei, poteter og grønnsaker

40 minLett
kr 460,80
4 porsjonerkr 57,12 per porsjon
Når alt går i en og samme gryte blir middagen rask og lettvin. Denne med skrei er en deilig variant og i tillegg reduseres oppvasken ved å tilberede alle ingrediensene sammen. Husk å la skreien tine i originalforpakningen, eller en tett plastpose, i kaldt vann i 1 time før tilberedning!

One pot med skrei, poteter og grønnsaker
600 gSkrei, fryst
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
1 stkGul løk
250 gPoteter, kokefaste
250 gSellerirot
0,5 dlOlivenolje, liten
2 feddHvitløk
1 stkEple, grønne
200 gCherrytomater, røde
0,5 tsSalt, havsalt
1 dlEplejuice
10 gFersk basilikum
Instruksjoner
1

Krydre skreien med salt og grov nykvernet svart pepper.

2

Rens og skjær løk, potet og sellerirot i små biter (ca. 1x1 cm).

3

Varm opp en gryte med litt olje og stek terningene av løk, potet og sellerirot i ca. 7 minutter til de begynner å bli myke og lysebrune.

4

Tilsett hakket hvitløk, terninger av eple, cherrytomater delt i to og litt salt.

5

Hell deretter over eplejuicen og la det koke i ca. 5 minutter.

6

Legg skreien på toppen og sett på lokk. La det småputre i ca. 8-10 minutter eller til fisken flaker seg.

7

Dryss over frisk basilikum og gjerne litt god olivenolje om ønsket. Server gjerne brød og godt smør til.

Husk å la pakkene med skrei tine i ca. 1 time på kjøkkenbenken eller i kaldt vann før tilberedning.