Fastelavnsboller med sjokoladekrem- og topping
Idun Industri

Fastelavnsboller med sjokoladekrem- og topping

2 t 30 minLett
kr 235,80
1 porsjonkr 61,91 per porsjon
En favoritt for både små og store! Deilige fastelavensboller med sjokoladefyll. Topp med glasur og sjokoladebiter for det lille ekstra. La de små være med på bollebakingen og pynt opp til festdagen. 1 porsjon gir cirka 25 stk boller.

Fastelavnsboller
180 gSukker
1 kgHvetemel
4 tsKardemomme
1 tsSalt, fint
180 gMeierismør
2,5 dlVann
2,5 dlMelk
1 stkGjær, fersk
Sjokoladekrem
6 dlKremfløte
3 ssSukker
1 ssSjokoladepulver
Sjokoladeglasur og topping
1 tsSjokoladeglasur langpanne, miks
0,5 tsMørk sjokolade
Instruksjoner
1

Ha sukker, hvetemel, kardemomme og salt i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Tilsett romtemperert smør delt i passe store terninger, vann, melk og smuldret gjær.

2

Elt deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet. Øk deretter hastigheten til middels og elt videre i ca. 2 minutter til deigen har fått et godt glutennettverk. Om deigen eltes for hånd må du beregne cirka dobbelt så lang eltetid.

3

Dekk bakebollen til med plastfolie og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

4

Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett kledd med bakepapir. Vil du at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne opp til ca. 80 gram per bolle.

5

Dekk til stekebrettene og etterhev bollene i ca. 60-90 minutter eller til de har fått dobbel størrelse. Forvarm stekeovnen til 200 grader med vanlig over og undervarme i mellomtiden.

6

Stek bollene i ovnen i ca. 10-13 minutter eller til de har fått en gyllen farge under og over. Husk at steketiden vil variere fra ovn til ovn og på hvor store du lager bollene. Avkjøles på en rist etter steking.

7

Pisk kremfløte og sukker fast og bland inn sjokoladepulver. Sett kremen i kjøleskapet frem til montering.

8

Tilbered sjokoladeglasur etter anvisning på pakken.

9

Del de avkjølte bollene i to og ha glasuren på toppen av bollene. Pynt med mørk sjokolade før glasuren stivner helt. Fordel sjokoladekrem utover bunnen på bollene og sett til slutt på toppen av bollen. Server og nyt!

Om du ønsker at bollene skal bli glansfulle på toppen kan du gjerne pensle de rett før steking eller med en gang de er ferdigstekt. Pensler du de før steking får de en mørk og gyllen farge, mens de får en lys og gyllen farge dersom du pensler de etter steking.

Foto:

Idun Industri