Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Klassisk Bolognese | ||
5 ss | Olivenolje, liten | |
3 stk | Gulrøtter, fint hakket | |
4 fedd | Hvitløk, raspet | |
0,5 ts | Muskatnøtt, malt | |
3 dl | Kjøttbuljong | |
2 stk | Gul løk, fint hakket | |
0,2 pk | Stangselleri, fint hakket | |
1 kg | Karbonadedeig | |
4 ss | Tomatpuré | |
2 dl | Hvitvin, kan sløyfes | |
4 pk | Tomater, hakkede | |
2 ts | Salt, havsalt | |
2 ts | Pepper, med kvern | |
2 ts | Provencekrydder | |
150 g | Bacon, skivet |
Ha oljen i en panne og stek grønnsakene blanke i ca. 5 minutter. Hell dem over i en romslig kasserolle.
La pannen bli veldig varm og stek karbonadedeig og panchetta i to omganger slik at det blir brunt og fint. Ha det i kasserollen sammen med grønnsakene.
Tilsett hvitvin og krydder, kok inn i noen minutter og ha i tomatpuré, buljong og tomater.
Kok på svak varme i minst 1 ½ time. Server med spagetti og fersk parmesan.
Foto:
Studio Dreyer Hensley