Hjemmelaget polarbrød
Idun Industri

Hjemmelaget polarbrød

2 tLett
kr 73,70
1 porsjonkr 20,21 per porsjon
Polarbrød er veldig enkelt å bake selv og smaker kjempegodt til både frokost og i matpakka. Denne varianten gir halvgrove, myke og gode polarbrød. 1 porsjon tilsvarer ca. 18 stk polarbrød.

Hjemmelaget polarbrød
50 gMeierismør
3 dlMelk
2 dlVann
50 gGjær, fersk
165 gHavremel
190 gHvetemel, sammalt, finmalt
360 gHvetemel
Instruksjoner
1

Smelt smør i en kjele, trekk kjelen til sides og tilsett melk og vann. Bland inn smuldret gjær og rør godt.

2

Ha havremel, sammalt hvete og hvetemel i en bakebolle for kjøkkenmaskin og tilsett væskeblandingen. Elt deigen med eltekrok på lav til middels høy hastighet i ca. 15 minutter til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfolie og la heve i ca. 45-60 minutter eller til deigen har blitt dobbelt så stor.

3

Velt deigen utover på en ren kjøkkenbenk og del opp i 18 like store deler (ca. 75 gram). Trill runde boller og legg under et rent kjøkkenhåndkle slik at de ikke tørker ut.

4

Kjevle bollene til maks 0,5 tykkelse og prikk hull i hvert deigemne med en gaffel. Dekk de til og la hvile i ca. 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 250 grader over- og undervarme i mellomtiden.

5

Finn frem et stekebrett kledd med bakepapir og fordel polarbrødene utover. Stek på midterste rille i ca. 3-5 minutter eller til brødene har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl til slutt på en bakerist under et kjøkkenhåndkle for at de skal holde seg myke.

Nystekte polarbrød smaker fantastisk med syltetøy, men her er det kun fantasien som setter grenser, så topp med det du har tilgjengelig hjemme!

Foto:

Idun Industri