Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Brytebrød i langpanne | ||
700 g | Hvetemel | |
15 g | Gjær, fersk | |
150 g | Fullkornshvete, surdeig | |
3,5 dl | Vann, kaldt | |
1,5 ts | Salt, fint | |
2 ts | Sukker | |
25 g | Meierismør, romtemperert | |
1 ts | Solsikke/raps/stekeolje | |
0,5 dl | Havregryn | |
3 ss | Gresskarkjerner |
Ha mel, fersk gjær, surdeig og kaldt vann i en bakebolle for kjøkkenmaskin og elt deigen med en eltekrok i ca. 10 minutter. Bland inn salt, sukker og romtemperert smør før du elter deigen videre i ca. 5-7 minutter til den er smidig og slipper bollen. Dekk bakebollen med plastfolie og la den forheve på kjøkkenbenken i ca. 90 minutter.
Finn frem en langpanne (ca. 20x30 cm) og smør godt med rapsolje. Hell over deigen fra bollen og klem den utover i langpannen (ha gjerne litt vann eller olje på fingrene slik at deigen ikke setter seg fast i fingrene). Dypp en kniv eller plastskrape i litt vann og marker like ruter i passe stor størrelse. Klem så helt gjennom deigen.
Dekk deretter pannen til med plastfolie (du kan også bruke en vanlig plastpose) og la den heve i ca. 60 minutter eller til deigen har blitt dobbelt så stor. Forvarm stekeovnen til 240 grader i mellomtiden.
Pensle til slutt toppen med vann og dryss over havregryn og gresskarkjerner. Stek på midterste rille i ca. 15-18 minutter eller til brldet har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl.
Prøv å toppe brødet med skivet avokado eller annet godt. Her er det kun fantasien som setter grenser.
Foto:
Idun Industri