Brytebrød i langpanne
Idun Industri

Brytebrød i langpanne

3 tLett
kr 74,90
1 porsjonkr 7,49 per porsjon
Dette halvgrove brytebrødet i langpanne passer perfekt til en stor frokost eller til en annen anledning hvor brødet skal serveres til mange på en gang. 1 porsjon tilsvarer en langpanne med brytebrød.

Brytebrød i langpanne
700 gHvetemel
15 gGjær, fersk
150 gFullkornshvete, surdeig
3,5 dlVann, kaldt
1,5 tsSalt, fint
2 tsSukker
25 gMeierismør, romtemperert
1 tsSolsikke/raps/stekeolje
0,5 dlHavregryn
3 ssGresskarkjerner
Instruksjoner
1

Ha mel, fersk gjær, surdeig og kaldt vann i en bakebolle for kjøkkenmaskin og elt deigen med en eltekrok i ca. 10 minutter. Bland inn salt, sukker og romtemperert smør før du elter deigen videre i ca. 5-7 minutter til den er smidig og slipper bollen. Dekk bakebollen med plastfolie og la den forheve på kjøkkenbenken i ca. 90 minutter.

2

Finn frem en langpanne (ca. 20x30 cm) og smør godt med rapsolje. Hell over deigen fra bollen og klem den utover i langpannen (ha gjerne litt vann eller olje på fingrene slik at deigen ikke setter seg fast i fingrene). Dypp en kniv eller plastskrape i litt vann og marker like ruter i passe stor størrelse. Klem så helt gjennom deigen.

3

Dekk deretter pannen til med plastfolie (du kan også bruke en vanlig plastpose) og la den heve i ca. 60 minutter eller til deigen har blitt dobbelt så stor. Forvarm stekeovnen til 240 grader i mellomtiden.

4

Pensle til slutt toppen med vann og dryss over havregryn og gresskarkjerner. Stek på midterste rille i ca. 15-18 minutter eller til brldet har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl.

Prøv å toppe brødet med skivet avokado eller annet godt. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Foto:

Idun Industri