Halvgrove surdeigsbrød
Idun Industri

Halvgrove surdeigsbrød

4 tLett
kr 127,90
1 porsjonkr 17,26 per porsjon
Mange tenker at surdeigsbrød er komplisert å lage, men det er det ikke i det hele tatt! Ved å tilsette bakeklar surdeig forenkles prosessen betraktelig og resultatet blir kjempegode surdeigsbrød. Denne oppskriften gir halvgrove brød som passer perfekt til hverdags. 1 porsjon tilsvarer tre stk brød.

Halvgrove surdeigsbrød
800 gHvetemel
300 gHvetemel, sammalt, finmalt
100 gRugmel, siktet
100 gRugmel, sammalt, grovt
2,5 tsSalt
25 gGjær, fersk
2 ssAkasiehonning
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
150 gFullkornshvete, surdeig
7,5 dlVann, kaldt
Instruksjoner
1

Bland sammen hvetemel, samalt hvetemel, siktet rugmel, grov sammalt rugmel og salt i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Tilsett smuldret gjær, honning, olje, surdeig og kaldt vann. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10-15 minutter til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk bakebollen med plastfolie og sett deigen til heving i minimum 2 timer.

2

Ta deigen ut av bollen og del i tre like store deler. Form delene til brød og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Dryss mel over, dekk til med plastfolie og etterhev til dobbel størrelse i ca. 60 minutter. Forvarm stekeovnen til 220 grader i mellomtiden. Sett en ildfast form med ca. 1 dl varmt vann i bunnen av ovnen slik at det dannes damp.

3

Før steking kan du gjerne snitte toppen på brødene med en skarp kniv og lage mønster. Dryss på litt mel før steking.

4

Sett brødene på midterste rille i stekeovnen og stek brødene i ca. 40-45 minutter. Om vannet i den ildfaste formen har dampet bort tilsetter du ca. 0,5 dl til. Avkjøl på rist etter steking.

Du kan gjerne fryse ned brødene, pass bare på at de er avkjølt helt inn til kjernen før de legges i fryseren i lufttette fryseposer.

Foto:

Idun Industri