Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Rundstykker med surdeig | ||
900 g | Hvetemel | |
200 g | Havremel | |
2,5 ts | Salt, fint | |
1 stk | Tørrgjær, original | |
7 dl | Vann, kaldt | |
150 g | Fullkornshvete, surdeig |
Bland hvetemel, havremel, salt og tørrgjær i en bakebolle for kjøkkenmaskin og hell i kaldt vann og surdeig. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 10 minutter på lav til middels hastighet. Du kan justere deigen med mer vann om den virker tørr.
Ha deigen i en mindre bolle og dekk til med plastfolie. Sett deigen til kaldheving i kjøleskapet til dagen etter i ca. 12-14 timer.
Ta deigen ut av kjøleskapet og legg den på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i ca. 24 like store emner og rull de til lange pølser. Tvinn en og en rundt hånden og slå knute på de slik man gjør med kanelknuter. Finn frem et stekebrett kledd med bakepapir og fordel rundstykkene utover.
Dekk til stekebrettet og la rundsykkene etterheve i ca. 60-90 minutter. Forvarm stekeovnen til 230 grader med over- og undervarme i mellomtiden.
Ha gjerne litt vann over rundstykkene og dryss på havrekli om du har tilgjengelig, før de går i ovnen. Stek midt i stekovnen i ca. 20-25 minutter eller til de har fått en fin og gyllen fage. Avkjøl til slutt på en rist.
Nystekte rundstykker smaker fantastisk med brie og hjemmelaget syltetøy, men topp gjerne med det du har i kjøleskapet.
Foto:
Idun Industri