Rundstykker med surdeig
Idun Industri

Rundstykker med surdeig

16 tLett
kr 53,60
1 porsjonkr 10,72 per porsjon
En ypperlig frokost får du ved å servere disse gode rundstykkene med surdeig. De passer også godt som tilbehør ved siden av suppe eller til lunsjmat på skolen. Denne varianten er langtidshevet som gjør at deigen utvikler aroma og smak som gir kjempegode rundstykker med et hint av syrlighet. 1 porsjon tilsvarer ca. 24 stk rundstykker.

Rundstykker med surdeig
900 gHvetemel
200 gHavremel
2,5 tsSalt, fint
1 stkTørrgjær, original
7 dlVann, kaldt
150 gFullkornshvete, surdeig
Instruksjoner
1

Bland hvetemel, havremel, salt og tørrgjær i en bakebolle for kjøkkenmaskin og hell i kaldt vann og surdeig. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 10 minutter på lav til middels hastighet. Du kan justere deigen med mer vann om den virker tørr.

2

Ha deigen i en mindre bolle og dekk til med plastfolie. Sett deigen til kaldheving i kjøleskapet til dagen etter i ca. 12-14 timer.

3

Ta deigen ut av kjøleskapet og legg den på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i ca. 24 like store emner og rull de til lange pølser. Tvinn en og en rundt hånden og slå knute på de slik man gjør med kanelknuter. Finn frem et stekebrett kledd med bakepapir og fordel rundstykkene utover.

4

Dekk til stekebrettet og la rundsykkene etterheve i ca. 60-90 minutter. Forvarm stekeovnen til 230 grader med over- og undervarme i mellomtiden.

5

Ha gjerne litt vann over rundstykkene og dryss på havrekli om du har tilgjengelig, før de går i ovnen. Stek midt i stekovnen i ca. 20-25 minutter eller til de har fått en fin og gyllen fage. Avkjøl til slutt på en rist.

Nystekte rundstykker smaker fantastisk med brie og hjemmelaget syltetøy, men topp gjerne med det du har i kjøleskapet.

Foto:

Idun Industri