Hjemmelaget helkornbrød
Idun Industri

Hjemmelaget helkornbrød

15 tLett
kr 141,90
1 porsjonkr 35,30 per porsjon
Grove helkornbrød som passer perfekt til nistepakke på skolen, jobb eller på tur! 1 porsjon tilsvarer tre stk brød.

Hjemmelaget helkornbrød
250 gHvete, helkorn
3 dlMelk, skummet
7 dlVann, kaldt
50 gGjær, fersk
3 ssRaps/solsikke/olivenolje
1 ssSirup, mørk
3 tsSalt, fint
300 gRugmel, sammalt, grovt
150 gHvetemel, sammalt, grovmalt
250 gHavregryn, lettkokte
700 gHvetemel
Instruksjoner
1

Dag 1: Finn frem en bolle med vann og legg i helkornene. Bland godt så vannet dekker kornene. La de ligge over natten slik at de bløtlegges.

2

Dag 2: Sil vannet av kornene og ha det i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Tilsett skummet melk, kaldt vann, fersk gjær, rapsolje, mørk sirup, salt, sammalt rug, sammalt hvete, lettkokte havregryn og hvetemel. Elt deigen sammen med eltekork i ca. 15 minutter til deigen er smidig. Dekk bakebollen med plastfolie og la den forheve på benken i ca. 30 minutter.

3

Ta deigen ut av bollen og legg den på en ren kjøkkenbenk. Del den i tre like store deler, form brød og legg de på stekebrett kledd med bakepapir (du kan gjerne bruke brødformer på 1,5 liter hvis du har dette). Dekk til brødene og la de etterheve i ca. 60-90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm stekeovnen til 200 grader med over- og undervarme i mellomtiden.

4

Pensle så brødene med litt vann og stek de på nederste rille i ca. 45-50 minutter eller til de har fått en fin og gyllen fage. Avkjøl til slutt på en rist.

Foto:

Idun Industri