Fine rundstykker med surdeig og solsikkekjerner
Idun Industri

Fine rundstykker med surdeig og solsikkekjerner

3 tLett
kr 45,20
1 porsjonkr 14,03 per porsjon
Fine rundstykker bakt med surdeig og uten melk. Surdeig gir rundstykkene en saftig og deilig konsistens, dessuten mer aromatisk smak. Like godt til frokost som i matpakka! 1 porsjon tilsvarer ca. 24 stk rundstykker.

Fine rundstykker med surdeig
5 dlVann, kaldt
25 gGjær, fersk
150 gFullkornshvete, surdeig
600 gHvetemel
120 gHvetemel, sammalt, finmalt
1,5 tsSalt, fint
120 gSolsikkekjerner
1 ssSolsikke/raps/stekeolje
Instruksjoner
1

Finn frem en bolle og tilsett kaldt vann. Løs opp den ferke gjæren i det kalde vannet. Ha surdeig, gjærblandingen, hvetemel og sammalt hvete i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Elt deigen smidig med en eltekrok på lav hasighet i ca. 3 minutter og deretter ca. 6 minutter på middels til høy hastighet. Tilsett salt, solsikkekjerner og elt i noen minutter til.

2

Ha deigen over i en oljet bolle hvor den har god plass til å heve. Dekk bollen med plastfolie og la deigen foreve i ca. 40 minutter. Vend så kantene på deigen inn mot midten, snu den og la heve i ca. 40 minutter til.

3

Velt deigen forsiktig ut av bollen på en ren kjøkkenbenk. Del den opp i 25 like store deler og form til rundstykker med hendene. Legg så over på stekebrett kledd med bakepapir og dekk godt til. La rundstykkene etterheve i ca. 60-90 minutter eller til dobbel størrelse. Forvarm stekeovnen til 250 grader i mellomtiden.

4

Ha gjerne litt vann over ryndstykkene og strø over litt solsikkekjerner før steking.

5

Sett rundstykkene i stekeovnen og senk temperaturen til 230 grader. Stek de i ca. 10-12 minutter eller til rundstykkene har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.

Topp rundstykkene med fersk leverpostei og rødbeter eller annet godt du har hjemme.

Foto:

Idun Industri