Rask og enkel pavlova i glass
Toro

Rask og enkel pavlova i glass

1 t 30 minLett
kr 182,30
1 porsjonkr 140,66 per porsjon
Pavlova i glass er enkelt å lage, men også enkelt å servere! Desserten passer til utallige anledninger, enten det er 17. mai eller bursdag. Med pavlova får du det sprø fra marengsen, det myke fra kremen og det syrlige fra bærene. 1 porsjon tilsvarer ca. 6 serveringsglass.

Pavlova
1 stkMarengsmiks
1,5 dlVann
3 dlKremfløte
5 dlVaniljekrem
Pynt
100 gJordbær, ferske
125 gBringebær, ferske
125 gBlåbær, ferske
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 140 °C varmluft.

2

Bland sammen marengsmiks og vann. Pisk det kraftig med en mikser i ca. 10 minutter til marengsen blir stiv.

3

Fordel tjuefire små marengstopper ved hjelp av spiseskje utover på to stekebrett kledd med bakepapir.

4

Sett brettene i ovnen og la steke i ca. 50 minutter (de skal ikke bli brune, men det er viktig at de får steke nok så de ikke blir de vanskelig å jobbe med). Avkjøl.

5

Visp kremfløte til krem rett før servering. Rør vaniljekremen myk i en bolle og bland forsiktig med kremen ved hjelp av en slikkepott.

6

Legg en marengstopp i bunnen av hvert serveringsglass. Fordel noen spiseskjeer med kremblaning over og dander med jordbær, bringebær og blåbær. Legg så et nytt lag med marengs, krem og bær. Topp til slutt med to marengstopper.